Східний сірий кенгуру

Східний сірий кенгуру

Один з найбільших сумчастих.

Біологія

Ключові слова

кенгуру, сумчастий, Австралія, сумка, скелет, життєвий цикл, хребетні, дикі тварини, травоїдний, тварини, ссавці, біологія

Пов'язані об'єкти

Сцени

Східний сірий кенгуру

Східний сірий кенгуру є травоїдною твариною. Цей вид поширений у східній частині Австралії та острові Тасманія і населяє як ліси, так і луги.

Їхня шерсть – сіро-коричнева, а нижня частина тулубу має світліший колір. Кенгуру є одним з найбільших сумчастих тварин: самці (відомі як «джеки») важать до 65 кг, а довжина їхнього тіла може сягати 110 см, не враховуючи хвоста. Самиці (яких називають «джілли») є значно меншими.

Кенгуру мають м'язистий товстий хвіст. Він слугує опорою, коли тварина пасеться або стоїть, і як противага, коли кенгуру стрибає. Стрибки дозволяють кенгуру переміщатися швидко та долати довгі дистанції. Середня швидкість стрибання становить майже 24 км/год, але вони можуть пришвидшуватися до майже 56 км/год, щоб подолати короткі дистанції. Довжина стрибка може сягати 7 м.

Період вагітності у кенгуру є дуже коротким. Дитинча народжується через середню вагіну. Новонароджені кенгуру є дуже малими та недорозвинутими, однак вони здатні самостійно без допомоги матері залізти у сумку. Потрапивши всередину сумки, вони прикріплюються до одного з чотирьох грудних сосків та залишаються прикріпленими до нього протягом багатьох тижнів.

Східні сірі кенгуру є соціальними тваринами. Вони формують групи, які називаються стадами. Середня тривалість життя кенгуру становить майже 8-10 років у дикій природі і майже 20 років - у неволі.

Будова

  • задні кінцівки - Вони є надзвичайно мускулисті. Тварина не здатна рухати ними незалежно одна від одної. Під час бійки, потужні удари ногами можуть завдати суперникові серйозних пошкоджень.
  • передні кінцівки - У порівнянні з задніми кінцівками, передні є недорозвинутими.
  • хвіст - Служить балансом, коли тварина стрибає і опорою, коли стоїть.
  • сумка - Складка шкіри з одним отвором на животі самиці сумчастих.
  • високорухливі вуха - Забезпечують тварині відмінний слух.

Скелет

Фази стрибка

  • фаза відштовхування
  • фаза польоту
  • фаза приземлення

Будова репродуктивних органів самиці кенгуру

  • нирки
  • сечовід - Проходить крізь проміжки між трьома вагінальними трубами, таким чином запобігаючи їхньому об'єднанню.
  • сечовий міхур
  • яєчники
  • Фаллопієві труби
  • матка
  • бокова вагіна - Сперматозоїд проходить верх через цю трубу.
  • середня вагіна - Зародок опускається через цю трубу під час народження.

Сумка

  • новонароджене кенгуру
  • грудний сосок

Життєвий цикл

  • морула (стадія розвитку зародка) - Дитинча розвивається у матці матері протягом 32-36 днів.
  • новонароджене кенгуру - Вага ембріоноподібного, недорозвинутого дитинчати кенгуру становить всього декілька грамів. Воно залазить всередину сумки без допомоги матері відразу після народження.
  • дитинча кенгуру
  • молода особина кенгуру - Протягом декількох місяців новонароджене кенгуру росте у сумці матері, яку воно підростаючи покидає все частіше і частіше. Дитинча стає незалежним від матері у віці 10 місяців.
  • дорослий самець та самиця - Самці є значно вищими від самиць. Самиці досягають статевої зрілості після 18 місяців життя.

Анімація

  • фаза відштовхування
  • фаза польоту
  • фаза приземлення
  • середня вагіна - Зародок опускається через цю трубу під час народження.
  • новонароджене кенгуру
  • грудний сосок

Озвучування

Східний сірий кенгуру є травоїдною твариною. Цей вид поширений у східній частині Австралії та острові Тасманія і населяє як ліси, так і луги.

Їхня шерсть – сіро-коричнева, а нижня частина тулубу має світліший колір. Кенгуру є одним з найбільших сумчастих тварин: самці (відомі як «джеки») важать до 65 кг, а довжина їхнього тіла може сягати 110 см, не враховуючи хвоста. Самиці (яких називають «джілли») є значно меншими.

Кенгуру мають м'язистий товстий хвіст. Він слугує опорою, коли тварина пасеться або стоїть, і як противага, коли кенгуру стрибає. Стрибки дозволяють кенгуру переміщатися швидко та долати довгі дистанції. Середня швидкість стрибання становить майже 24 км/год, але вони можуть пришвидшуватися до майже 56 км/год, щоб подолати короткі дистанції. Довжина стрибка може сягати 7 м.

Період вагітності у кенгуру є дуже коротким. Дитинча народжується через середню вагіну. Новонароджені кенгуру є дуже малими та недорозвинутими, однак вони здатні самостійно без допомоги матері залізти у сумку. Потрапивши всередину сумки, вони прикріплюються до одного з чотирьох грудних сосків та залишаються прикріпленими до нього протягом багатьох тижнів.

Східні сірі кенгуру є соціальними тваринами. Вони формують групи, які називаються стадами. Середня тривалість життя кенгуру становить майже 8-10 років у дикій природі і майже 20 років - у неволі.

Пов'язані об'єкти

Качкодзьоб

Ссавець з рисами, характерними для плазунів: він відкладає яйця і має клоаку.

Життєвий цикл хребетних

Життєвий цикл хребетних починається з створення репродуктивних клітин особини і завершується створенням репродуктивних клітин наступного покоління.

Символи і пам'ятки країн

За допомогою анімації ознайомимося з відомими місцями, пам'ятниками архітектури окремих країн.

Країни світу

Дізнайтеся про географічне розташування, столиці та прапори країн світу за допомогою вправ на трьох рівнях складності.

Види зубних систем ссавців

Зубні системи різних видів ссавців відображують особливості їх харчування.

Еволюція головного мозку у хребетних тварин

В ході еволюції хребетних тварин змінювався відносний розвиток певних частин головного мозку.

Оперний театр (Сідней, 1973)

Через свій дизайн та локацію, оперний театр австралійського міста є найекстраординарнішим театром у світі.

Благородний олень

Благородні олені є парнокопитними, травоїдними, підряд жуйні. Самці виділяються великими рогами.

Іхтіостега

Доісторична амфібія та ранній представник тетраподів (чотириногих), яка вимерла 360 мільйонів років тому.

Тіктаалік

Перехідна форма між рибами і наземними хребетними тваринами. У його будові поєднуються риси тих та інших.

Верблюд

Одногорбий верблюд є надзвичайно цінною і незамінною твариною для мешканців пустель.

Африканський слон

Найбільша сухопутна тварина.

Added to your cart.